آنچه درموردآفتکشها باید بدانیم

یک آفت کش لازم است روی هدف به خصوصی که مورد هجوم آفات ،بیماری های گیاهی  وعلف های هرز قرار گرفته بکار برده می شود . آلودگی محیط زیست بوسیله آفت کشها در اثر دریفت (قطرات رانده شده به خارج از هدف )آنها به خارج از مزرعه وبیرون از محدوده مورد سمپاشی یکی از معایب کار بوده وانتقادی است که به آفت کش ها  می شود مخصوصا موقعی که اثرات سودریفت اشکار باشد . حشره کش ها زنبور عسل را که یک حشره مفید است از بین می برند تمام علف کشها بویژه تو فور دی تا کیلومترها پایین تر در جهت باد به گیاهان حساس صدمه می زنند .در اثر مصرف د.د.ت روی پنبه باقیمانده غیر قابل قبول (بیش از حد مجاز وروی توتون ویونجه که در مزارع پایین تر از پنبه د رجهت باد قرار داشتند مشاهده گردیده وهم چنین باقیمانده حشره کش های کلره در شیر گاوهایی که در مراتع مزارع سمپاشی شده تعلیف شده بودند یافت شده است بنابراین وقتی که از سموم بادوام استفاده می شود اثرات سو ایین سمومهم در مزارع سمپاشی شده وهم د رمزارع سم پاشی نشده مشاهده می گردد.

وقتی که تمام قسمت های یک مزرعه سم پاشی می شود تعداد زیادی از قطرات سم

 ا زمیان برگها یا فضای بین بوته ها روی زمین می افتند.قطرات بزرگ سم درروی برگها در نتیجه بهم پیوستن ،مخصوصا روی گیاهان لغزنده تشکیل قطره درشت تری داده وبه طرف پایین غلتیده وروی خاک سقوط  می نمایند .د رخیلی ا زمواقع سم پاشی د رحال دویدن توصیه شده است بطوریکه همه سطح هدف ا زمحلول سم مرطوب شود .البته در این حالت اگر همزمان با دویدن سمپاشی شروع شود مقدار به محلول سم تاثیر مطلوبی در دوام وبقای آن روی گیاه خواهد داشت ،سم پاشی د رحال دویدن در مواقعی که تراکم وانبوهی برگ کم است با حجمی کمتر از 1000لیتر در هکتار صورت می گیرد درختان با تراکم برگ زیاد به همان نسبت نیاز به حجم بیشتری از محلول سم دارند .

بیشتر از یک سوم محلول سمبکار رقته روی خاک ریخته شده وهمان موقع از بین می رود .هیمل اشاره کرده که اتلاف سم بصورت دریفت داخل مزر عه د رمقابل آن بصورت ئریفت خارج از مزرعه قرار دارد. سم جایگزین شده روی هدف ممکن است بوسیله باران یا آبیاری بارانی شسته شود .تخمین زئه شده است که بیش از 80 در صد سم مصرف شده اروی گیاه ممکن است عاقبت به خاک برسد آلودگی خاک به آفت کش ها باعث تغییرات اصلی در تعادل طبیعی  موجودات خاک زی آلودگی می گردد.60 در صد از تعدادکرمهای خاکی در اثر سم پاشی باحجم زیاد (250 لیتر

د رهگتار )با قارچ کش بنومیل کاهش می یابد .اغلب برا یجبران دریفت مقدا رمصرف سم را بالا می برند .انتخاب میزان محلول مصرفی د رواحد سطح برای هر آفت کش بستگی  به نظر و

صلاحدید  استفاده کننده دارد تعدادی ا زتوصیه ها این مقدا ررا بین 200تا 1000  لیتردرهکتارعنوان کرده اند .

مبارزه با آفات :

مفهوم حفاظت گیاهان عبارت است از کاهش جمیعت آفت درمرحله ای ا زتکامل آن که مسئولیت مستقیم خسارت به مزارع را به عهده دارد .موثرترین روش د رحفاظت گیاهان موقعی کاهش داده واین کار طوری انحام می شود که از نظر اقتصادی مقرون به صرفه باشد بدون شک وقتی موفقیت امیزخواهد بود که قبل از شروع تغذیه لارو از محصول ،سم پاشی بر علیه ان صورت گیرد .اگر این کار به تعویق بیافتد نه تنها سم بیشتری برای از بین بردن لاروهای بزرگتر لازم است بلکه تا ان موقع بیشترین خسارت به محصول وارد خواهد شد.

متاسفانه سم پاشی د رمرحله لاروی بر روی تخمها ،شفیره هاوحشره بالغ کم تاثیر بوده یا اصلا اثر نمی کندبنابراین اغلب لاروها یی که بعدا از تخم خارج می شوند سم پاشی باید تجدید گردد. مبارزه با سن های مکنده بوسیله سموم صدد رصد تلفات را بدنبال داشته اما بعدا حشرات بالغ براحت یپیدا می شوند زیرا پوره های سنین مختلف تکامل پیدا کرده وپس از بلوغ مهاجرت می کند. لذا تجدید سم پاشی د راین مواقع                  ضرورت مییابد.

استراتژی مبارزه :

هدف اصلی د رمبارزه با ملخ این است که از مهاجرت دستجات ان از محل تکثیر جلوگیری شود.اهدافی که دارای پوشش سبز گیاهی هستند یک منبع تغذیه برای پوره های بی بال ملخ ها بشما رمی روند.

نوع حشره کش :

آفت کشها بر اساس مکانیزم عمل ،ساختمان شیمیایی وطریقه مصرف طبقه بندی می شوند .یک حشره کش ممکن است به طرق مختلف زیر موثر واقع گردد:

(الف)به صورت تماسی ،(ب)به صورت گوارشی

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد